Tavaszi tábor 2014

Március utolsó hétvégéjén tartottuk csapatunk tavaszi táborát Csákváron, ahol kiváló idő várt ránk és vidám programok sorozatával remekül töltöttük a hétvégét!

IMG_0788_02

Változatos vidékeken

Igyekszünk minél több helyre eljutni, hogy felfedezzük az országot, ezért most a Vértes-hegységre és Csákvárra esett a választás. A kopár sziklák és ritkás erdők váltakozása igen izgalmas kalandokat rejtegetett.

Programok

Kialakult az a gyakorlat, hogy a húsvéti időszak előtt megyünk tavasziba, hogy együtt készüljünk a Húsvétra és cserkészekhez méltóan legyünk együtt. Ezért péntek este keresztutat jártunk és az éj sötétjében, fáklyákkal a kezünkben éltük meg, hogy mit üzennek nekünk az egyes állomások. Szombaton egész napos túrára indultunk, ahol felfedeztük a környéket és a magyar ezüst után kutatva megnéztük egy igazi bauxit bányát is. A „sivatagi tájon” és az esővízből keletkezett tavon kívül jót mulattunk a nyelvre tapadó bauxiton is.

IMG_0885

A cserkész korosztály hazafelé még felmászott a bánya melletti dombra, hogy onnan körbetekintve ostorcsattogtatással próbálkozzon és megtalálja a vélhetően II. világháborús betonbunkert a tetőn. A kisebbek napközben végigjárták a közeli tanösvényt és többek közt bencés rögbivel múlatták az időt, a vénebbek pedig inkább a teljesítményre mentek és végig robogták az előre eltervezett útvonalat és közben egy tábori videó nyersanyagát is rögzítették.

Szerencsére még délután is maradt idő a játékra és a tábortűzi produkció kitalálására, mielőtt elkészült a vacsora. Az esti fürdés után kezdődhetett is a tábortűz (táborfáklya), ami nagy élmény volt mindenkinek, függetlenül attól, hogy ez az első vagy sokadik ilyen alkalmon való részvétele volt. Másnap már vasárnap lévén nem volt reggeli torna, délelőtt megismertük a környéket (ama regölés, ahol bejárjuk a települést) és utána Sanyi atya celebrált nekünk egy misét. Igazi cserkészmise gitáros kísérettel. Mivel volt egy harmónium a teremben, ezért nem hagyhattuk ki ennek a megszólaltatását sem. A délutánra még jutott egy kis foci és egyéb játék, majd haza tértünk.

IMG_0891

Keretmese

Folytattuk utunkat Középföldén át, hogy megsemmisítsük a gyűrűt, de a Köd-hegység veszélyes Vörösfoki-hágóján nem jutottunk át, így Mória sötét bányáin keresztül mentünk és közben elvesztettük Gandalfot. Komoly csapás, de tovább kell mennünk, hogy elpusztítsuk az Egy Gyűrűt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .