Szent Mihály raj – vándor korosztály

rajparancsnok: Kovács Dávid /Dadi/ csst.
rajgyűlések: Havonta egyeztetés szerint

2014 szeptemberében, a tavaly elindult Kó-Ro sorozatból kinőtte magát a Vándor raj, melynek számos új, régről visszatérő, aktív- kevésbé aktív cserkész, és vezető is tagja. Pont ez a sok színűség az, amely különlegesség teszi ezt a közösséget. Együtt ismerjük meg a világunk más- más területeit, kézművesedünk, különböző vallásokat ismerünk meg, más közösségekkel vesszük fel a kapcsolatot. Rajunk nem a megszokott, szigorúan vett cserkész keretek között mozog. A cserkészotthon biztonságot nyújtó falain kívül is találkozunk, hogy új dolgokat ismerhessünk meg. Ehhez nyújt segítséget a próbarendszerünk is, melynek fő alappillére az önnevelés és az önfejlesztés. Számos olyan új ismerettel gazdagodhattunk az elmúlt 2 évben, melyre a mai napig támaszkodhatunk.

Minden foglalkozás megszervezésénél, egy cél lebeg a szemünk előtt: „Emberebb ember, magyarabb magyar” (Gróf Teleki Pál)

Természetesen programjainkról, életünkről folyamatosan beszámolókkal kedveskedünk az erre tévedőknek

Megkértem pár Vándort, foglalja egy mondatba, miért jó Vándornak lenni..:

  • Vitya: „Azért jó, mert olyan programokon vehetek részt, amiket nem én szervezek.”
  • Szabi: „A csapatunkban még a sörpadnak is aranyélete van, a vándoroknak meg pláne.”
  • Eszó: „Jó, mert sok színes rajprogramunk van, melyek során megismerkedhetünk a korosztályunkbeli cserkészekkel még a nyári tábor előtt”

„ A kószálásokból egyre nagyobb portyákat tevők felismerik a helyes irányt, a „boldogulás ösvényét”. Ebbe az irányba mennek, de immáron teljesen önállóan, és saját tempójukban. Az útjukat maguk határozzák meg, csak a cél adott. Amit tesznek, maguk hasznára vagy kárára lesz, de minden lehetőségük megvan arra, hogy a maguk javára fordíthassák. A csapattól tanácsokat, ötleteket kapnak. Az eddig átadott értékek révén, tevékenységükkel egyre inkább szilárd értékrenddel rendelkező, felelősségteljes állampolgárrá válnak: megtanulnak a közösségért élni.”

forrás: cserkesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .