Karácsony pocscs-módra, átsütve, fűszerezve…

Csapatunk életében hagyomány- hogy régi és új hagyományokat felelevenítve ismertetjük meg a kiscserkészekkel és gyakoroljuk a nagyobbakkal a karácsonyi hagyományokat, ünnepeket.

Idén csapatunkat érte a megtiszteltetés, hogy a Szent Lipót plébánia első adventi gyertyáját a szombat esti szent mise keretében meggyújthatta. Ez az alkalom segítette a csapatot az adventre való hangolódásban – ahogy a koszorú első gyertyájának pislákoló lángját néztük – eszünkbe jutott – mennyire szerencsések vagyunk, hogy minden évben alkalmunk nyílik egy- egy gyertyát a plébánia többi közösségével meggyújtani – így továbbadva ezt a hagyományt a következő generációnak. Mint mindig – idén is egy elgondolkodtató történettel készültünk a várakozásról, és arról miért jó az Isten útját követni, és várakozni a Megváltóra.

December 6. napján meglátogatta csapatunkat a Mikulás- akit minden őrs színes és fergeteges műsorral örvendeztetett. Megtudhattuk, hogy a Szalamandra és a Varánusz őrs nem csak nagyon cuki kiscserkészek – de remekül tudnak poharakon zenélni, a Csipkebogyók jobban ismerik a csapat vezetésének karácsonyi ajándéklistáját – mint ők maguk. A Cseresznyék Justin lájkolni, a Jázminok verselni imádnak, míg a SÜNök remek kabaré színészek lennének. Természetesen – és a szülőknek köszönhetően – rengeteg finomság várta a csapatot és a Mikulást. Miután a Mikulást tovább röpítette a szánja, a Kószák és a Vándorok egy remek – és szinte már hagyományos Kó-Ro estét tartottak.

IMG_8064

Az idei Luca-nap sok újdonságot tartogatott a csapat életében. Több éve már hagyomány, hogy a csapat búza csomagokkal kedveskedik e jeles napon a misére igyekvőknek- ám idén ez a kis csomag egy kis üzenetet is rejtegetett. A csomag tetejére a lelkes cserkésztestvérek rátűzték a csapat honlapjáról megnyitható kis adventi idézetgyűjtemény linkét, így segítve az arra járókat az adventi hangolódásra. A mise előtt minden őrs saját cserepébe ültethetett búzát- amit lelkiismeretesen gondoztak Vízkereszt napjáig.

2014. december 15. napján csapatunknak is lehetősége nyílt Tóth Réka Kamilla csapatparancsnok helyettes és dr. Bódis Lajos „örökös csapatparancsnok” személyében, hogy Budai Barnabástól, a Magyar Cserkészszövetség Országos Elnökétől átvehesse a Betlehemi Békelángot, majd ezt eljutassa a Budapest XXII. kerület önkormányzatára, ahol Szepesfalvy Anna, alpolgármester vette át. Majd Takácsik Zsombor társaságában a Szent Lipót plébánián is lehetősége volt az esti misén részt vevőknek a láng átvételére – hogy így minden állampolgár hozzájuthasson a karácsony apró, de mégis fontos jelképéhez. Az ezt követő héten pedig egy kerületi civil szerveződésnek köszönhetően mi is részt vehettünk a Békeláng úsztatásán a Dunán. – itt is szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjük ezt!

1522806_10204159506166622_7386928841545817872_o

A karácsonyi dekoráció is hozott újdonságokat a cserkészotthonban – hiszen idén a Néri Szent Fülöp raj tagjai dekorálnák ( majd pusztították be a kirakott szaloncukrokat) , akiknek köszönhetően az egész épület csak úgy ragyogott a karácsonyi pompában – és ezt ezúton is köszönjük a világ legjobb kiscserkészeinek 😉

A két ünnep között megint a nagyobbaké volt a már- már ténylegesen második otthonunkat jelentő cserkészotthon – hiszen az őrsi karácsonyok mellett, a SÜN, a Jázmin, a Cseresznye őrs ( továbbiakban Kósza raj) és a Szürkefarkas, Mangó, Csőr, Puma, Katica és Vörös Sólyom őrs (továbbiakban Vándor raj) W. Mikesch Viktor csapatparancsnok, és Nagy Emese rendíthetetlen konyha főnök remek főző tudományának köszönhetően egy kellemes vacsorát költhetett el, ami estébe folyó csocsópartiba torkollott.

10003852_10204325972608179_1552007500127723740_o

Vízkereszt napján lassan a templomunk is, otthonaink is kezdték elveszteni karácsonyi pompájukat, karácsonyfáink a tűleveleiket – így kénytelenek voltunk hóember építéssel elütni a januári hónapot, hogy kicsit feltudjunk töltődni a farsangra – és a már -már egyre jobban várt korosztályi túrákra és a tavaszi táborunkra.

Egyet ígérhetünk, a tavasz is lesz olyan vagány- mint a tél,hiszen
„közösségben lenni jó, – de cserkésznek lenni még jobb ;)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .