Közösségben az erő – stációfutás beszámoló

Kalvariafutas2015_2413

Szeptember 12-én a cserkészotthon kertje megtelt vidám gyermekekkel és felnőttekkel. Míg utóbbiak egy közös ebéd mellett beszélgettek, a kisebbek lelkesen vettek részt a külön nekik szervezett játékokon, de lehetőség nyílt aszfaltrajzolásra, arcfestésre, kézműveskedésre is. És ami a legérdekesebb: ezek az emberek egy órája még egymással versengve kaptattak fel a kálvária lépcsőin. De mi is történt pontosan ezen a napon?

Kalvariafutas2015_2288

2015-ben fővárosi pénzből felújításra kerültek a stációk és a budafoki kálvária. Az építkezés mellett jutott még pénz a helyszínt Budafok „vérkeringésébe” visszakapcsoló programok megszervezésére is. E programok közül valósult meg az egyik múlt hét szombaton a budafoki Szent Lipót Plébánia és cserkészcsapatunk szervezésében. A sors iróniája, hogy a nagy nyári vihar megrongálta a frissen felújított kálváriát, így a „Stációfutás” névre keresztelt program részben adománygyűjtő megmozdulássá avanzsált a viharkárok felszámolásáért.

Kalvariafutas2015_2266

A program nevéhez hűen a napot egy futóversennyel indítottuk, ahol a versenyzők több kategóriában futhatták (sétálhatták) végig a 220 méteres hegymenetet. Az indulók között volt néhány éves kisgyermek és 88 éves fiatalember is, de a kihívást mindannyian nagyon bátran elfogadták, és velük együtt a hangulat is a tetőfokára hágott, mindenki nagyon jól érezte magát. A célba érőket ásványvíz és müzliszelet várta, de hamarosan elkezdődtek a családi programok és a közös ebéd is.

Kalvariafutas2015_2374

Valahogy nagyon felemelő volt az egész szerintem. A beszélgetésekkel, a kis egymásra mosolygásokkal, amik kialakultak a délelőtt során, egymás elfogadásával, azt hiszem, egy újabb téglát helyeztünk el az egyházközösség épületében, és ez akkor minden korábbinál kézzelfoghatóbb, szívet melengetőbb volt. Külön öröm volt nekünk, hogy több szülő is érdeklődött, hogy hogyan lehetne az ő gyerekéből is cserkész.

Kalvariafutas2015_2416

Remélem, hogy a jövőben is sok hasonlóan sikeres programot szervezhetünk meg minél több résztvevőnek.

Kalvariafutas2015_2445

Az eseményen készült fényképek elérhetőek a picasa webalbumok közt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .