Évnyitó 2015

A Sebes Pisztráng őrs tagjai, Levi, Misi, Andris, Bulcsú, Gosi, és Isti még nem is sejtették szeptember 19–én hogy másnap reggel micsoda kalandban lesz részük. Azt gondolták, csak egy szokványos cserkészévnyitó lesz… Tévedtek.

DSC_0338 

DSC_0341

Mert szeptember 20. napján az Budafok- Belváros plébániájának összes gyereke együtt játszott!
Együtt úsztak a halacskával a vízben, megkeresték Daisy Coppola eltűnt kiscicáját, íjászkodtak Zsombival és Lionellel, körjátékokon vehettek részt Süvi és Eszó vezetésével, közben a nagyobbak és szüleik a kávéház kávé remekeit kóstolhatták, és finom házi készítésű sütiket ropogtathattak mellé.
A fél tízkor kezdődött a csapatmisénk, majd W.-Mikesch Viktor csapatparancsnokunk megnyitotta a 2015/2016-os cserkészévet. Utána Szabi vezetésével az egész kerület meghallotta, hogy a kígyó kúszik, és a kukac kimászik az almából, és hogy a pónik angolul is épp úgy szeretnek táncolni. Mindenkinek fülig ért a szája. A kávézók között olyan „nagy öregek” is feltűntek – akik bár csapatunk tagjai, de mára felnőttek, családot alapítottak, vagy nagy támogatói voltak mindig is csapatnak, mint pl. Garbóczi László helytörténész, Pethő Péter és családja, Szepesfalvy Anna alpolgármester, vagy Bódis Lajos, csapatunk örökös csapatparancsnoka.

A délelőtt folyamán egy varázslatos gépezet segítségével a cserkészek Chicagoba röppentek, az 1920-as évekbe, ahol a Coppola és a Gatsby család életébe nyerhettek bepillantást. Don Anthony Coppola és Don Eduardo Gatsby a két hírhedt maffia család családfői Tony atya tanácsára egyesíteni kívánja a két családot, – megőrizve így szeretett városuk békéjét, így még a vasárnapi ebéd előtt nem is egy- hanem két leánykérésnek is a szem és fül tanúi lehettek a cserkészek.
Egy szó, mint száz- idén is remek év elé nézünk, reméljük a következő csapatprogram alkalmával is bepillantást nyerhetünk a két chicagoi család életébe, hiszen Nina és Lisa a két piaci kofa folyamatosan arról pletykál, hogy nem biztos, hogy a ez a jegyesség csak négy ember szívét dobbantotta meg…

További képek megtekinthetőek a Galériánkban.

DSC_0334

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .