Vezetői hétvége 2017

A cserkészek életében igen sűrűek a hétvégi elfoglaltságok, főleg a vezetők körében. Táborok, vezetőképzések, csapat és plébániai programok tarkítják a szabadnapokat és mellette persze a családdal lenni, tanulni és pihenni sem árt. Viszont néha szorítunk időt arra is, hogy a vezetői hétvégét tartsunk. Ez nagyon fontos, mert rengeteg dolgot kell megbeszélnünk, amire a hétköznapok során nem jut elég idő, de itt lehetőség nyílik arra is, hogy jobban megismerjük egymást és visszatöltsük energiáinkat, amit a cserkészetbe fektetünk.

Most sem volt ez másképp, március 24-26-ig Nagykovácsiba vonultunk, hogy távol a főváros zajától építsük vezetői közösségünket. A péntek a megérkezésé és akklimatizálódásé volt, terülj-terülj asztalkámmal készültünk, ahová mindenki bedobta, amit otthonról hozott, így megvendégelve a többieket. Ezután egy rövid jégtörő játék következett, majd a kötetlen beszélgetésé lett a főszerep. A szombati napon többek közt vidám csapatépítő játékokat játszottunk, ahol még jobban megismerhettük egymás gondolkodását, majd foglalkoztunk közelgő tavaszi táborunkkal és a csapat hosszú távú (10 éves) stratégiáját is körbe jártuk. Egy játék keretében megnéztük, hogy milyen sokféle személyiséggel, illetve háttérrel kerülnek hozzánk a gyerekek és gondolkoztunk azon, hogy a „hátteret” figyelembe véve, az általunk vezetetteknek miként tudunk legjobban segíteni a személyes fejlődésükben. Este pedig egy vidám összejövetel keretében megköszöntük vezetőinknek azt a munkát, amit hétről-hétre végeznek a csapatunkért, ezáltal a kerületi gyermekekért. Vasárnap sajnos már nem sok időnk maradt, részt vettünk a szentmisén, majd összepakolás után visszatértünk Budapestre, hogy legyen időnk itthon felkészülni a következő hét kihívásaira. Nagyon jól éreztük magunkat, érdemes volt egymásra szánni a hétvégénket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .