Új cserkésztiszttel gazdagodtunk

Április 8-án zárult a Magyar Cserkészszövetség 7. Wood Badge Cserkésztiszti Vezetőképzése (CsTVK), melyet csapatparancsnok-helyettesünk, Tóth Réka Kamilla eredményesen elvégzett, így cserkésztiszti képesítést szerzett, valamint a Wood Badge jelvények büszke birtokosa.

A Wood Badge-képzés volt a cserkészet első vezetőképzése, amelyet maga Baden-Powell alapított, az ezen jelvényeket adó képzések nemzetközileg elismert, a legmagasabb szintű cserkész vezetőképzések.

A Wood Bage jelvények: a nyakkendő, a kettős fonatú nyakkendőgyűrű, és a két fapecek

Ma Magyarországon mintegy 70 olyan cserkészvezető van, aki ezen jelvényeket megszerezte- csapatunk immár 2 ilyen vezetőt is tagjai között tudhat.

2016-04-08 20.07.03

 

 

 

 

 

 

A képzés egy közös vacsorával zárult, ahol megünnepeltük az újdonsült tiszteket.

Álljon itt Treka személyes beszámolója a képzésről:

„Ha azt hiszi az ember, hogy itt szuper-cserkésszé fogják képezni és ő lesz a magyar Bear Grylls – akkor ne fárassza magát, ez nem az a képzés.

Ez az a hely, ahol a fiatal felnőttből egy komplexen gondolkodó, tapasztalt és megfontolt cserkészvezető válik. Az, hogy ez a képzés mit ad, csupán attól függ, hogy van-e hová adnia. Ha termékeny talajra talál a képzés végén a csirázó mag, hosszú évek hálás  munkája várható az új cserkésztiszttől.”

 

Szívből gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .