Téli túra 2017

Csapatunk egyik régi hagyománya, hogy az ünnepek (és az egyetemi vizsgák) után kimozdulunk a négy fal közül és egy túrára indulunk a téli hidegbe. Az évszak viszontagságai miatt csak a legbátrabbak szoktak nekivágni ennek a kihívásnak, de idén sem neheztelhettünk az otthon maradókra. Amikor túránk kezdetén Pilisborosjenőn leszálltunk a buszról a -7 fokos hidegbe, a legtöbbünkben valószínűleg megfogalmazódott a kérdés, hogy biztos jó ötlet volt-e eljönni.

Aztán mindenki alaposan bebugyolálta magát és végül nekiveselkedtünk az útnak. Egy meredek kaptatón indultunk el felfelé, ezért szerencsére egyre kevésbé panaszkodhattunk a hideg miatt, arra viszont még nem is számíthattunk ekkor, hogy milyen gyönyörű látvány tárul majd a szemünk elé a Nagy-Kevély csúcsáról.

Mindent belepett az „igazi hó, nem ez a barna-latyakos” – ahogy az egyik őrstagom fogalmazott. Minden csupa fehér volt, még a fák gallyai is a rájuk fagyott hótól. A hegy tetejéről lenézve az erős köddel együtt igazán mesebéli látványt nyújtott a havas természet.

Sajnos nem időzhettünk túl sokat, hogy mihamarabb hazajussunk a meleg otthonainkba, el kellett indulnunk lefelé a hegyről. Az út elég csúszós volt, többünknek még most is fáj néhány tagja az esések után, de a legrutinosabbak már fel sem álltak a földről, és rögtönzött bobokkal szánkóztak le az enyhe lejtőn.

Útközben még megálltunk az Egri csillagok film díszletéül szolgáló várromnál, tüzet raktunk, szalonnát sütöttünk, hogy jusson energia a hazavezető útra is.

Azt hiszem mindannyiunknak nagy élményt nyújtott ez a szuper túra, alig várjuk a jövő évit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .