Suli-Vár: mi is ott voltunk!

Idén is megrendezte Budafok-Tétény hagyományos iskolaváró rendezvényét, a Suli-Várt, ahol a szülők és a szeptemberben iskolát kezdő gyerek ismerkedtek kerületünk iskoláival.

PB160024

Az iskolák különböző bemutatókkal, standokkal készültek, és az oktatási körülményeik jellegzetességeit mutatták be. Így például a művészeti iskola izgalmas kortárs alkotásokkal, a Kossuth angol zászlóval várta az érdeklődőket, a Herman a népi kultúra ápolására hívta fel a figyelmet.

Idén is meghívást kaptak a kerületi egyházak, így a bemutóterem közepén mi is megmutathattuk, mit tudunk. Gosia nővér színezős játékkal készült, mi pedig a mese világát hívtuk segítségül, hogy rögtönzött standunkhoz irányítsuk a kicsiket és szüleiket. „Hé, itt ólálkodik a gonosz Hókuszpók, aki meg akar minket enni, de ha segítesz nekünk, akkor te is valódi törppé válhatsz, és minket is megmentesz!” Nagyra nőtt törpjeink (őrsvezetőink) ezekkel a szavakkal hívták játékra a kicsiket, ahol macskafarok és majomkenyérfa ág összekötözését, illetve a „védőállat” lerajzolását követően boldogan a törpök sorába fogadtuk a kicsiket saját „törpsapkájuk” fejre kötésével. Természetesen a törpbogyószörp sem maradhatott el, ami a kedvenc italunk! Sikerült a gyerekek nyelvén beszélnünk, és a játék alatt a szülőket szakszerűen tájékoztatnunk cserkészmunkánkról, a kisközösségi ifjúságnevelés elévülhetetlen érdemeiről, és a csatlakozás mikéntjéről.

PB160032

A rendezvény végén akadt idő arra is, hogy váltsunk pár szót azokkal az iskolákkal, akikkel hosszú évek óta együttműködésben állunk.

Reméljük szeptemberben a sok érdeklődő valóban a csapatunk és ezzel plébániánk közösségéhez csatlakozik, kár lenne kihagyniuk.

Jut eszembe! Az Ön gyereke/unokája már cserkészünk?

W.-Mikesch Viktor

mb. cspk-h

903. POCSCS

wm.viktor@cserkesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .