Plébániai családi nap 2017

Ha valaki május 20-án a cserkészotthon környékén járt, akkor zenére, sok emberre és gyerekzsivajra lehetett figyelmes.  Aki már járt ilyenen, az pontosan tudja, hogy ezek a kísérő jelenségei a minden évben megrendezett Plébániai családi napnak.

A szervezők már kora reggel sürögtek-forogtak a cserkészotthon kertjében, hogy idén is egy minőségi programmal tudjanak szolgálni az megjelenő híveknek. A program idén még a korábbi évek színvonalát is meghaladta. A gyerekek kipróbálhatták az ugrálóvárat, mely már tavaly is nagy sikernek örvendett; felavathatták a plébánia új trambulinját, megpróbálhatták megdönteni egymás rekordját rekeszmászásban, kézműveskedhettek és arcfestést csináltathattak maguknak. Természetesen a minden évben slágernek számító lasertag sem maradt el, ahol idén újfajta fegyverekkel játszhattak az izgalomra és akcióra vágyó lurkók. A felnőtteknek is készültünk programmal; ők a délelőtti két előadáson vehettek rész, melyeket idén Garbóci László helytörténész és Sárhegyi Zoltán atya tartott.

A megfáradt résztvevők kicsivel dél után csirkepörkölttel csillapíthatták éhségüket. Az ebéd elfogyasztását követően, az idei év másik nagy újdonsága került elő: egy fagyispult, melyből a cserkészek rendületlenül osztották a hűsítő finomságot. Ezt a remek lehetőséget a Major cukrászda biztosította nekünk. A gyerkőcök szinte még fel sem ocsúdtak a sokkból, hogy annyi fagyit ehetnek, amennyi csak beléjük fér, máris egy újabb meglepetés várta őket. Zene és gyereknevetés kíséretében bevonult a színre Lala Bohóc. Mondanom sem kell, hogy a kisebbek körében osztatlan sikernek örvendett a műsorszáma.

A mozgalmas napot egy meghitt mise zárta a Törley-mauzóleum kertjében, mely minden éveben lehetőséget ad megcsodálni a kerület egy méltatlanul elhanyagolt kincsét, valamint gyönyörű környezetben elmélyülni az arra vágyóknak.

Mi, cserkészek nagyon élveztük, hogy segíthettünk a szervezésben és a lebonyolításban, jó látni, hogy ilyen élet van a plébánia körül és ennyi gyereket mozgatnak meg a minőségi programok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .