Plébániai családi nap 2015

Az utóbbi időben egyre fontosabb szempont, hogy cserkészcsapatként a munkánk ne csak „belülről” legyen érezhető (egy-egy tábor megszervezésekor pl.), hanem valahogyan a nem-cserkész környezetünknek is segíteni tudjunk. Jelenleg úgy látszik, hogy elsősorban a „rendezvényszervezés” területén van nekünk valami olyan tudásunk, rutinunk, amit kamatoztatni tudunk a csapaton kívül is. Az utóbbi években már kialakult, hogy évente két plébániai program megszervezésében is aktívan segítünk: az egyik ilyen a farsangi ünnepség, a másik pedig a plébániai családi nap.

DSCN1170

DSC_1695

A családi nap az egyik legnagyobb közösségi alkalom a plébánia életében, amikor mindig remek majális-hangulat alakul ki a cserkészotthon kertjében és a környező rendezvény-helyszíneken. A programok általában már bevált recept szerint alakulnak: a megnyitó reggeli után a felnőttek valamilyen érdekes előadást hallgathatnak meg, idén például Baritz Sarolta Laura és Teimer Krisztián érkezett közénk. Sarolta egy szerzetes nővér, de korábban a Coca-Cola cégnél dolgozott egy magas beosztásban, épp ezért tudott nagyon hitelesen beszélni a témáról: hogyan lehet összeegyeztetni a keresztény életvitelt (és a kereszténység társadalmi tanítását) a fogyasztói társadalom mai kihívásaival, azzal a „mókuskerékkel”, ami körülvesz minket.

A gyerek persze nem sokáig bírták volna ezt az előadást, ezért az udvaron és a környéken már ekkor elindultak az egész napos gyerekprogramok: a legkisebbek a játszósaroknál, a nagyobbak pedig íjászkodással, rekeszmászással vagy kézműveskedéssel kereshettek maguknak megfelelő kihívást. Az előadás végén a mindenkori közönség-kedvenc lézerharc is beindult, a felnőttek egy része pedig konyha-béli képességeit próbálhatta ki a főzőversenyen.

Azok számára, akik míg így sem találtak maguknak megfelelő programot, elindítottuk a családi vetélkedőt, ahol a versenyzőknek Noé feleségét kellett megkeresniük, miközben sokszínű feladatokat teljesítettek Budafok különböző pontjain. A vetélkedőt elvégző családok személyesen Noéval játszhattak az utolsó állomáson!

Az időközben elkészült konyhaművészeti remekek zsűrizése után a résztvevők maguk is meggyőződhettek a versenyzők képességei felől, a jó hangulatú közös ebéd után pedig újult erővel folytatódhattak a programok.

DSCN1173

 

Az estéhez közeledve a résztvevők szentmisén vehettek részt egy különleges helyszínen, a Törley Mauzóleumban, utána pedig Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas
zongoraművész koncertjét hallgathatták meg, ahol Kecskeméti Rita és Hegedűs Katica is közreműködtek.

Reméljük, hogy mindenki nagyon jól érezte magát a nap során, és hogy jövőre is találkozunk ugyanitt 🙂

DSCN1179

 

További képek elérhetőek a Galériánkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .