Őszi „portyán” voltunk

Csapatunk idén is, mint az már évek óta szokás, október közepére időzítette az őszi portyáját, amire csak a cserkész korosztálynál idősebb cserkészeinket hívjuk meg. Mire a vándor raj mindent szépen megtervezett a portyával kapcsolatban sajnos péntek este az időjárás közbeszólt, ezért az egész hétvégés portyából egy másfél napos csapatnap lett.
Péntek este meg is érkeztek a kószák és a vándorok, ekkor természetesen még úgy volt, hogy megyünk az egész portyára, ezért mindenki szépen hozta a nagy táskáját és polifoamját stb., majd miután mindenki lecuccolt a két korosztály kettévált. A kószák ügyességüket próbálhatták ki nehezebbnél nehezebb stratégiai játékokban, míg a vándorok a plébánián Zoli atyával beszélgethettek.

Másnap megérkeztek a kisebbek: a cserkész korosztály és persze az újoncok is. Természetesen azonnal készen álltak a játékra, ezért ők is kipróbálhatták az ügyességi feladatokat, amikben óriási harc folyt az első helyért.

Míg a cserkészek összemérték képességeiket, a kószák filmet néztek a nagy teremben, majd az időjárás valószínűleg meghallhatta, hogy a kisebbek mennyire szeretnének játszani, ezért délután már csak sütött a nap és szép idő volt. Így a cserkészotthon udvarát is tudtuk játékhelyszínként használni.

Persze az őrsi idő és a tábortűz is egy alapprogramja egy portyának, ezért egyiket se hagyhattuk ki, így az őrsi időben minden őrs felkészülhetett a tábortűzi számára, amit az unikornissá változott lovaknak adtak elő.  Természetesen végül visszaváltoztak és nagyon boldogok lettek, hogy nem fognak éhen halni.


Remélhetőleg jövőre nem tesz ellenünkre az időjárás és mehetünk portyázni a cserkészotthon kerítésin kívülre is.

További képek a galériában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .