Őszi portya 2017

Csapatunk idén a Nógrád megyei Kétbodony településen tartotta az őszi portyáját. Fogadjátok egy lelkes résztvevő cserkészünk beszámolóját az eseményről:

Ezen a hétvégén Kétbodonyba mentünk portyázni. Az odajutással voltak problémák, de végül a vendéglátó néni a lekésett busz helyett egy kisebbet hívott hozzánk, és így sikerült megérkezni a szállásra péntek este. A vacsorát mindenki maga hozta.

Szombaton a reggeli után minden őrs elindult az általa választott túra-útvonalon. Az én őrsöm Szátokra ment, ott ebédeltünk, majd egy helyi buszjárattal mentünk vissza a szállásra. A házban mindenki kipihente magát, majd az egész csapat átment a fő-házba, és az átalakított ebédlőben   szentmisén vettünk részt. Vacsora után zászlólevonás, utána esti rutin és lefekvés következett.

Mindenki csöndesen aludt, amikor kb. 1 órakor felkeltettek minket az őrsvezetők, hogy menjünk végig egy meseerdőn. A történet szerint egy őrültekkel teli autóból elszöktek a foglyok és ez ügyben folyt nyomozás.

Vasárnap reggeli és zászlófelvonás után megkezdődött a házak kitakarítása. Amikor mindenki végzett, levontuk a zászlót, készítettek pár csoportfotót majd kimentünk a buszmegállóba. 50 perc várakozás után megjött a busz, és elvitt bennünket egy nagyobb pályaudvarra, ahol ismét hosszas várakozás után jött meg a Vácra induló buszunk. Vácról pedig vonattal érkeztünk Budapestre.

Nemcsak az időjárás hanem a hangulat is jó volt, úgy gondolom hogy mindenki nagyon jól érezte magát ezen a hétvégén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .