Őszi portya 2013

„Gandalf, öreg barátom, de rég láttalak, gyere, telepedj itt le mellettem, mindjárt gyújtok is pár pilácsot!”

IMG_8615

A csapatunk egyik legújabb hagyománya, hogy minden ősszel közös portyára indulunk. Fontos nekünk, hogy egymással ne csak nyaranta találkozzunk és egy ilyen portya remek alkalmat nyújt a minőségi találkozásokra, ember és ember, természet és ember, Isten és ember között egyaránt. Idén két részből állt a portyánk: péntek este még csak a kósza és vándor korosztályúak vehettek részt egy korosztályos programon -amely egy izgalmas akadályversenyből majd egy levezető csendes teázásból állt-, majd szombat reggel berobbantak a cserkész korosztályúak is, és velük kiegészülve indultunk el Adyliget felé, ahol a Sztrilich Pál Cserkészparkban töltöttük a következő másfél-két napot.

IMG_8564

Itt szintén nagyon színes volt a program: volt kirándulás, lelki beszélgetések, esti tábortűz, különféle tábori játékok, foci. A vasárnapot egy közös misével zártuk, majd közösen indultunk el hazafelé.

Ráadásul a hétvége különösen fontos és előremutató volt a vezetők számára is: most fordult elő először ugyanis, hogy a csapat fiatal vezetőgárdája egymaga szervezett meg és vezetett le egy teljes programot. Szerintem magunk számára is meglepő volt, hogy ez milyen flottul, gyakorlatilag súrlódás-mentesen sikerült, példátlan módon tudtunk együtt dolgozni és ebből az élményből remekül tudunk építkezni a jövőben is, illetve már azóta is volt több közös sikerünk.

IMG_8694

Pedig a nyomás nagy volt rajtunk, hiszen épp Bilbó barátunk 111., illetve Frodó 33. születésnapját ünnepeltük, és mint tudjuk, ez két nagyon fontos kor. Az ünneplésben segítségünkre volt Gandalf is, aki tűzijátékot durrogtatva kezdte meg az ünnepélyt. Kettejük beszélgetéséből megtudhattunk sok titkot egy gyűrűről, ami valahogy Bilbóhoz jutott, nem kis fejtörést okozva nekünk a későbbiekben. Szerencsére Gandalf lebeszélte őt az őrültségről, hogy magánál tartsa a veszélyes és titokzatos gyűrűt, így a portya végére elhárult a veszély.

Persze a történet itt nem áll meg, hanem folytatódik, ahogy már mi is újult lendülettel kezdtük el szervezni a csapat leendő programjait. 🙂

További képek: Google Plus galéria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .