Nemespenész őrsgyűlés

Egy átlag őrsvezető évi több mint 250 órát tölt azzal, hogy az általa vezetett korosztály megfelelő őrsi foglalkozáson vehessen részt.
408 órát tölt el táborban, és ezt több mint 100 órán át szervezi. Egy átlagos őrsvezető 14- 21 éves. Iskolába jár, nyáron munkát vállal. Segít otthon, a plébánián és a világban.
Egy átlagos őrsvezető évi 8760 órában cserkészkedik.

Mert a vezetés nem más, mint példaadás. A példa pedig nem más, mint a vezető élete.

IMG_4214

Épp ezért, néha szükségünk van arra, hogy kikapcsolódjunk, hogy mint résztvevő vehessünk részt egy
programon, vagy egymás között beszélhessünk problémáinkról, nevethessünk, és úgy viselkedhessünk, mint egy átlagos őrsvezető egy másik átlagos őrsvezetővel.

Csapatunkban ezt a közösséget Nemespenész őrsnek hívják.

Mint minden őrsnek, nekünk is vannak őrsgyűléseink, így volt ez november 8–án is. A cserkészotthonban találkoztunk, ahol is finom falatok és teák fogyasztása után megtudhattuk egymásról, hogy ki mit olvasott utoljára, hogy kelt fel aznap reggel utána pedig közösen részt vettünk plébániánk miséjén. Ez a mise az egyik legvidámabb Budafokon. Külön a kicsikhez szól, így az egész templom megtelik 3-7 éves kis lurkókkal és az atya is mindig úgy meséli el a prédikációban az evangélium mondandóját, hogy azt még a legkisebbek is megértsék. Így az őrsgyűlésen ránk ragadt vidámság csak fokozódott ahogy Jézus szavait hallgathattuk.

Mise után Bencze Márk, friss segédőrsvezetőnk segítségével az egész vezetőség megtanulhatta, hogy kell mesés kávékülönlegességekkel készülni kávéházra, minden résztvevő elkészíthette a saját kedvenc kávé különlegességét.( Például tudtátok, hogy a cappucinoba pontosan 30 ml kávé kell? Vagy hogy mi a különbség a Prohászka kávé és a cappucino habja között? (a lágysága)

Budafokon nagy szenzáció, hogy nemrég nyílt meg a Péter Pál kápolna melletti Stáció kert, így mise után meglátogattuk azt is. Mesés időnk volt, így a domboldalban gyönyörkedve gondolhattuk végig, mi mindent hallhattunk az ovis misén. Megtaláltuk a tíz parancsolatot, a jászolból kiszökött báránykákat, felmásztunk egészen a kert végébe.

Mire beesteledett visszaballagtunk a cserkészotthonba, ahol is tovább folyt a kötetlen beszélgetés egészen késő estig.

Remek alkalom volt arra, hogy az új és a régebbi vezetők megtalálják a közös hangot. Terveinkben szerepel, hogy negyedévente találkozunk újra, illetve együtt tudjunk egy hétvégét töltődni és szakmailag fejlődni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .