Nem szégyen a futás, de hasznos

Stációfutás 2018

Idén is lezajlott a csapat életében már szervesen jelen lévő Stációfutás, melyre először 4 évvel ezelőtt került sor. Ahogyan azóta szokás, a cserkészévet is eme esemény keretében nyitottuk meg. Mindig is fontosnak tartottuk, hogy ez a program szuperül sikerüljön, hiszen pazar toborzási lehetőség ez számunkra, s jó alkalom a találkozásra olyanokkal, akikkel a nyár során nem futottunk össze (gondolok itt kisebbekre, segítőkre a plébániáról, s cserkészvezetőinkre).

Azon a szombati nap reggelen nem annyira akart sütni a nap, s bár esőt nem ígértek, azért kicsit elszomorodtunk, gondolván, hogy emiatt biztos kevesebben fognak eljönni. A korai pesszimizmust kellemes csalódás váltotta fel a futás kezdetekor, hiszen szép számmal vonultak fel sokszor látott és egyelőre ismeretlen családok is a rajtvonalnál. Mint általában, a futamokat a legkisebbekkel kezdtük, akik szüleik segítségével, s támogatásával hagyták maguk mögött a lépcsőfokokat. A lehetséges baleseteket úgy próbáltuk elkerülni, hogy egy-egy futam legfeljebb 6-8 főből állt, így nincs tömörülés. Persze egyetlen és megismételhetetlen tábori orvosunk most is végig készenlétben állt a fordulóban, ahonnan az egész stációt látni. Egyébként eddig sem történt komoly sérülés, minden szaladó csemete arcán széles vigyor terült szét. 🙂

Természetesen a ‘nyugdíjas korú fiatalok’ is készültek a futásra, ebben az évben különösen szoros volt a megmérettetés. Szerencsés vagyok, hogy az egésznek tanúja lehettem, Pali bá’ vitte a pálmát. Minden regisztráló kapott pólót, a futamok végén gyümölcsökkel, csokival és sok folyadékkal jutalmaztuk az atlétákat.

A verseny végeztével azonban nem fejeződött be az esemény, időre elkészült az ebéd, ami talán kissé túl ‘háziasra’ sikeredett néhányak ízlésének, de majdnem teljesen elfogyott, szóval nem volt semmi ok panaszra. Ezen felül működtek kihelyezett kézműves foglalkozásaink is, most is csodás krétarajzok születtek a stációkertben.

Összegezve az elmondottakat, szerintem egy jó ötlet ügyes megvalósítása ez a program, a plébánia és a cserkészcsapat együttműködésének köszönhetően. Remélem hagyománnyá válhat, mindig örömmel veszünk részt, egy új szín a kerület életében, a cserkészeknek pedig egy keret a hivatalos évkezdéshez, mely után újult erővel indulnak be az őrsgyűlések, raji programok és közös kirándulások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .