Kószákra hangolva

Több egykeres (első cserkészkerületi) cserkészcsapat összefogásával született meg a Kósza randi, amely a gimnazista korosztálynak biztosít különleges, a szokványos cserkészprogramoktól eltérő, tematikus programokat. Mi először a pedagógiai fejlesztő munkatársunktól, Kovács Vandától hallottunk erről a már szerveződő lehetőségről, de nem kellett hozzá sok idő, hogy mi is lelkesen beálljunk, és ötleteinkkel színesítsük a felkínált „menüt”.

1236252_165790076950713_365898445_n

 

Az első alkalom egy megnyitó hétvége volt, ahol minden programcsomag (íjazás, többféle tánc, falmászás, búvárkodás, gasztro, zene…) kedvcsináló bemutatkozást tartott az év közben folyó programokhoz. A résztvevők remekül érezték magukat, sokan sérelmezték, hogy miért csak a legelső alkalmat tölthetjük együtt, és miért nem lehet több programon is részt venni.

Mostanság pedig elstartoltak az egyes témákhoz tartozó események is, amelyeket az egyes csapatoknak külön kell megszervezniük – összesen nagyjából négyet-ötöt, januárig kifuttatva az ívet.

IMG_8205_01

A Kószákra hangolva címre keresztelt zenés programcsomag első alkalmát múlt hét pénteken (10.18.) rendeztük meg a cserkészotthonban. És bár a légkör igen csak családiasra sikerült, bízunk benne, hogy a jó hangulatban eltöltött közös idő alatt sok érdekes, új dolgot tudhattak meg a részt vevők a zenéről és a zene által keltett hangulatokról.

IMG_8221_02

 

Ráadásul még egy csomó ötletünk van a jövőre nézve, úgyhogy egy kis pihenés után folytatjuk tovább 🙂

IMG_8204_02

 

Az erről az alkalomról készített összes kép pedig megtekinthető itt: Google Plus galéria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .