Kiscserkésztábor beszámoló

Az elmúlt pár év a növekedésről szól csapatunk életében. Egyre több csapattag, egyre több őrsvezető, egyre több segédtiszt. Természetesen a legújabb tagok általában kiscserkész korukban csatlakoznak, ami miatt szép lassan több lesz a „kicsi” mint a „nagy” a csapaton belül, ez viszont megnehezítette azon célunk elérését, hogy minden korosztálynak saját, hozzá passzoló programot nyújtsunk (hiszen a kósza és vándor korosztály teljesen el van foglalva a náluk kisebbekkel, így ők nem vehetnek részt a nekik való programokon).

Ezért idén kipróbáltunk valami számunkra teljesen újat: külön tábort szerveztünk a kiscserkészeknek.

IMG_1926

Egy ilyen külön tábor azért is nagyon jó, mert a helyszíne is lehet teljesen más: a cserkészeknek fontos, hogy nomád körülmények között próbálhassák ki az év közben tanultakat, de a kiscserkészeknél ez még nem szempont, sőt, ők még sokkal jobban díjazzák, ha egy viharban nem ázik el az összes cuccuk, vagy ha nem kell egy hangyabollyal osztozkodniuk a sátorhelyen. Ráadásul ilyenkor tényleg minden róluk szól, ami még jobbá teszi nekik az élményt.

IMG_1874

Idén a Viking Odin istennek volt szüksége a kiscserkészek segítségére, hogy visszaszerezzék neki a csellel ellopott tüzet, ami egy kis felkészülés után persze sikerült is némi nyomozás és hadakozás árán. Persze a vezetőknek is nagyon új volt még ez a külön táborozás, de így is az látszik, hogy nagyon jó ez az irány, és reméljük, hogy a jövőben a gyerekek még ennél is   jobban fogják élvezni ezeket az alkalmakat.

IMG_2016

A Galériánkban már elérhető a többi kép a nyári táborunkról! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .