Cserkész farsang

IMG_9846

Régi hagyományt követtünk, amikor megrendeztük a cserkészfarsangot, a szokásoknak megfelelően egy vízkereszt és hamvazószerda közé eső délutánon, ahol a budafoki POCSCS tagjai vicces műsorral és mókás-bohókás jelmezekkel készültek.

2014. február elseje, késő délután.

A kiscserkészek hazatérte és némi takarítás után kezdetét vette az év cserkész mulatsága:

cserkész, kósza, v(é)á-ndor mind egy helyen, egy szívvel izgulhatta végig a táncversenyt, melyet a Cseresznye őrs nyert meg, s nem csak azért mert ők voltak az egyedüli indulók, hanem mert olyan szívmelengető produkcióval készültek, amit még a káplánunk is hangos tapssal dicsért. A Sünök és Jázminok egyéni jelmezzel készültek, volt ott velencei álom, katona, rapper, katona-rapper és rapper -katona, de az igazi sikert a vezetőségből egy cserkésztestvérünk aratta, aki bolond vagy talán mérges? gombává változott -hirtelen azt se tudtuk, ki ő- gondolkozóba is estem, kéne egy gombahatározó. A Mangó őrs a hatvanas éveket idéző, színes és vidám társaságot elevenítette fel, majd a Szürkefarkasok azt is bemutatták, hogy néz ki egy igazi rock együttes.

IMG_9801

A farsangi forgatagban a jelenlévő cserkészeknek mindez kevés volt, így lány-rajongók sikoltozása és szuvenírek repkedése közben újra színpadra lépett a POCSCS Akusztik, mely a Vezetőségünk férfi tagjaiból áll. Gitárokkal és énekkel, mai és régi slágerek feldolgozásával álltak színpadra hosszú kihagyás után. A számok szövege szó szerint be-cserkész, az ismertebb dalszövegeket már velük kiabáltuk. A farsangi mulatságot közös tánc és fánk evő verseny követte, majd a cserkész korosztály hazatérte után kezdetét vette a Ko-Ro farsang, melyen a kósza és rover/vándor korosztály mulathatott együtt. Előkerültek a társasjátékok, pizzák, megmaradt sütik majd késő este fáradtan jóleső vidámsággal a vének is haza tértek. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .